Sushi

Sushi workshop

Sushi is een gerecht uit Japan. Het bestaat altijd uit een hapje rijst van een paar centimeter in doorsnee in verschillende vormen, met daarop of daartussen de overige ingrediënten, waaronder rauwe vis of andere zeevruchten, maar ook gaar gemaakte vis, gebakken ei, of groenten.
De in sushi gebruikte rijst, ook wel meshi (飯) geheten, kent korte, dikke korrels en is erg kleverig, zodat de rijst goed kneedbaar is en de hapjes bij elkaar blijven plakken. De rijst smaakt licht zuur door de tijdens de bereiding gebruikte rijstazijn. Daarnaast wordt vaak ook een zoete rijstwijn mirin geheten en wat zout aan de rijst toegevoegd. Er bestaan heel veel verschillende sushi’s met allerlei ingredienten: maki, nigiri, roll en nog veel meer. Ook benieuwd geraakt naar de sushigeheimen?

Nieuwjaar Special 2014: 20,14% korting o.v.v. code SUW2014. Geldig tot en met 31 maart 2014.

Sushiworkshop v.a. € 37,50 per persoon
5 soorten sushi’s maken:
Nigiri met garnaal
Nigiri met makreel
Sushi met tonijn
Sushi met omelet
Omgekeerde sushi met zalm
Sushiworkshop op eigen locatie: € 37,50 p.p. (exclusief drank)
minimaal 15 personen-minder dan 15 personen 20% toeslag
Sushiworkshop in een kookstudio: € 42,50 p.p. (exclusief drank)
minimaal 20 personen – minder dan 20 personen 20% toeslag

Uiteraard zijn uitbreidingen en combinaties in overleg mogelijk. Ben Mac Gillavry maakt graag een menu op maat voor u. Wat dacht u van vooraf 3 soorten sushi gevolg door een culinair viergangen reis kriskras door Azië? Vraag naar de mogelijkheden: info@bensaziatschekeuken.nl

Delen met een vriend